Varför började jag med CBD-olja?

Min kollega ringde mig en dag och berättade att hon hade börjat med CBD-olja. Vi pratade länge och nyfiken som jag är, blev jag självklart intresserad. Dock manade min man till tillförsikt och för en gångs skull lyssnade jag… En stund i alla fall.

Efter avslutat samtal började jag söka information och lyssna på personer som använt oljan. Jag lyssnade till andra terapeuters erfarenheter med sina klienter och efter några veckor bestämde jag mig för att den enda risken jag stod var de produkter jag köpte och jag fick ju i alla fall något för pengarna. Med andra ord, ingen risk. Sagt och gjort. Jag beställde hem ett startpaket och redan innan jag fick hem min egen olja, hade människor i min närhet uttryckt intresse att testa. Det var bara att komplettera beställningen med den största satsen som gick att köpa, med flera flaskor CBD-olja. De gick åt fort. Det visade sig att fler än jag var nyfikna.

Jag började ta min olja och tänkte inte mer på saken. Egentligen har jag inga direkta problem där jag hoppades att oljan skulle hjälpa men när jag åkte till England på en utbildning glömde jag oljan och märkte genast skillnad.

Hurdå?

Jo, min sömn (som alltid fungerar, jag somnar snabbare än blixten, jag sover gott, somnar lätt om och sover generellt bra) blev bättre.

Jag sov djupare, drömde mer och den stora bonusen: Jag vaknade pigg!

Tidigare var jag alltid trött oavsett när klockan ringde, men nu kunde jag slå upp ögonen och tänka ’God morgon världen’, utan att känna ett pressande behov av att trycka på snooze-knappen.

Jag har använt oljan i snart tre år och tar den framförallt för dess antiinflammatoriska effekt. Men även för sömnen, och jag har märkt att mitt överaktiva huvud (med hundra tankar, och 10 bollar i luften) lugnar ned sig till några tankar och kanske 2 bollar bara 🙂

Sen går det ju inte att inte ta CBD-oljan tack vare dess rika innehåll på vitaminer, mineraler och cannabinoider. SAMT tack vare de indicier som säger att många cannabinoider är anticancerogena. Jag försöker helt sonika mota Olle i grind. Och om jag dessutom sover bättre, får en mer kvalitativ sömn och vaknar pigg så är det en bonus.

Det man bör tänka på är att ge oljan chansen. Att testa den under några veckor kan ibland inte visa någon effekt. Hudåkommor till exempel är ett exempel där många användare härdat ut i tre månader innan akne, eksem eller kliande utslag plötsligt försvinner.

Det vanligaste felet är att folk testar för kort tid och med för låg dos. Så häng i! Under tiden kan du läsa om de tre A:na här.