Varför väljer jag denna olja?

Den olja jag själv förespråkar och intar (och därmed vet mest om) är Full Spectrum Olja. Varför jag länkar endast till ett företag är för det de säljer har hög standard. Vi har helt enkelt förtroende för deras produkter. Och använder denna olja full ut. Varför byta när man är så nöjd?

Varför då?

Denna olja innehåller över ett stort antal cannabinoider, till skillnad från en koncentrerad CBD-olja, som fokuserar på beståndsdelen CBD. Eftersom vi vill ha entourage-effekten, har vi valt denna.

Dessutom är innehållet 100% THC-fritt. Noll THC, ingen THC. Oljan riskerar inte ge ett rus och inte heller falla under narkotikalagstiftningen.

Vi gillar konceptet Entourage-Effekt och effekten av en Full spectrum olja, med allt vad det innebär.

Varje flaska testas av olika, oberoende laboratorier, för att ytterligare försäkra sig om kvalitén. Man testar alltså inte bara en skörd, utan alla skördar, alla ’batchs’, alla flaskor. Varje gång!

Det er oss en trygghet. Vi vet vad vi får och vad vi betalar för.

Oljan är framställt ekologiskt, utan varken pesticider, herbicider eller kemikalier. Den är dessutom GMO-fri (ej genmanipulerad).

För mig är det viktigt att den olja jag intar matchar så många av dessa viktiga punkter som möjligt. Se även nedan

Slutligen, vi är båda diplomerade kinesiologer. Jag testar mycket i min omgivning kinesiologiskt och det häftiga med oljan är just att jag testar mig starka (läs mer om kinesiologi här) på oljan. Den absoluta majoriteten (jag passar mig för att säga alla) testar också positivt på oljan.

I Livlabs utbud finns några andra produkter än bara olja att inta oralt. Hampasalva, s.k BALM (strålande mot hudåkommor och kliande myggbett). Dessutom finns en produkt som heter Balance.

För mig är det viktigt att lyssna på kroppen. Och kroppen gillar CBD.

Men hur var det med kravspecifikationen nu…. (Hur hittar jag den bästa oljan?)

Vad innehåller oljan?

Hur växer den och var?

Hur förpackas den?

Hur skickas den?

För vad kontrolleras oljan?  

Hur testas oljan?

Hur ofta testas oljan?

Testas innehållet i varje sats?

Eller görs slumpmässiga kontroller?

Ansvarar företaget ansvarar för oljan hela vägen från odling till buteljering?

För efterförsäljnings-delen?

Det finns flera företag som säljer dessa produkter. Var bara uppmärksam på vad du köper.