Hampafrön

En studie rapporterade de potentiella antiinflammatoriska effekterna av Grossamide, ett ämne som finns inuti hampfröet. Grossamide är alltså en naturlig produkt som kan isoleras från den torkade frukten av just Cannabis Sativa och har anti-neuroinflammatoriska egenskaper – dvs. det kan alltså minska nerv-inflammation.

Hampafrön innehåller ju de essentiella fettsyrorna som kroppen behövs men som kroppen inte kan producera på egen hand. De mest kända fettsyrorna är ju Omega-3 och Omega-6.

När du intar rätt mängder, eller ska vi säga optimala mängder kan du få lindring av smärta i leder, triglycerid-nivåerna i kroppen kan sänkas, dina hjärnceller kan må bättre. Det skyddar mot oxidativ stress & skyddar inte bara immunförsvar, utan ditt hjärta och dina kärl också, liksom din hud och dina celler.

Dessutom innehåller hampafrön alla essentiella aminosyror. Aminosyror är som vi vet, byggstenarna till protein. Fröna är en utmärkt ingrediens i smoothie.

Och än så länge är Hampafröna från plantan Cannabis Sativa L. lagliga att förtära & sälja enligt Livsmedelsverket. Men vem vet hur länge det varar… Många fina naturliga produkter tenderar försvinna från svenska marknaden när dess goda effekter på människors hälsa uppdagas. Exempel är CBD, Artemisia Annua, Mariatistel… för att nämna några. Men nu ska jag inte låta bitter. CBD går ju fint att handla. Försäljningen är ett snårigare kapitel. Lagen i Sverige respektive inom EU är inte alltid lätt tolkad.

Men de goda effekterna av hampafrön är lätt tolkade, inte sant?