Hur doserar jag min Kokuavida olja?

Om du nu har köpt oljan, fått hem den och ska börja ta den dyker frågan upp:

Hur mycket ska jag ta?

Huvudregeln är: Börja försiktigt!

Florida Orange 3500 innehåller drygt 116 mg per ml. Det är ganska mycket.

Pipetten på flaskan är märkt med 0,25 ml, 0,5 ml, 0,75 ml och 1 ml. Har man aldrig provat CBD-olja förut bör man börja med en låg dos och försiktigt trappa upp.

Ett förslag kan vara att börja med en fjärdedels (dvs 0,25 ml) under några dagar. Känner man inget – öka dosen lite (från en fjärdedel till en halv ml, till trefjärdedels rör, till 1 rör).

Företagets förslag på dosering är 2 pipetter (dvs 2 ml) per dag under tungan & håll det där i 90 sekunder.

Dosering är knepigt! Alla har olika behov men en viss nivå av CBD dagligen kan vara en idé. Minst 50 mg cbd/dag säger vissa, men naturligtvis beror det på individen. Under stressfulla perioder kan högre doser krävas, sjukdomsbilden kan påverka (och öka) behovet, medan man under lugnare stunder har ett lägre behov. Du får testa dig fram. Men det är viktigt att ge produkten chansen. Varför man ska göra det kan du läsa om här!

Vissa läkare hävdar att 200 mg dagligen är bra för att kick-starta ditt endocannabinoida system (som alltså kan reglera kroppens balans). 200 mg är 1,5 rör dagligen. Men… trappa upp. Livet är ett maraton, inte en sprint.

Ibland krävs terapeutiska doser. Läs mer om det här.

Droppa oljan under tungan och vänta 30 sekunder innan du sväljer.

Morgon eller kväll – ja, det beror på. Somliga tar oljan 2 ggr dagligen, somliga tar innan sänggång medan andra tar på morgonen. Vi är alla unika så testa dig fram. Jag tar den när jag kommer ihåg, ibland glömmer jag innan jag går till jobbet, då tar jag när jag kommer hem. Stressar jag eller känner att jag håller på att bli förkyld (en stress för kroppen) tar jag 2 rör dagligen.

GLÖM INTE ATT DRICKA VATTEN! Se till att fylla på kroppens vätskedepå eftersom det är inte ovanligt att det sätter igång en detox i kroppen och huvudvärk kan uppstå.

Lycka till! Och glöm inte att ge det tid. Cellförnyelse kan ta tid.