Vilken procent CBD ska man köpa?

Ibland, eller ganska ofta, får jag frågan om vilken procentsats en CBD-olja ska ha. En besvärlig fråga, om du frågar mig.

När jag söker på olika cbd-oljor uppges ofta CBD i procent. Jag ger ett fiktivt exempel:

CBD OLJA: 10 ml

Totalt antal cannabinoider: 1500 mg

Procent: 15%

Jag är först att erkänna att jag inte är matematiker. Jag är på språkmänniska, men min man råkar vara matematiker. Och han säger att om du har 30 ml i en flaska och mängden CBD är 1500 mg, så får man räkna på viktprocent. Eftersom mg och ml är olika enheter.

-Öhhh, säger jag medan han glatt demonstrerar sin uträkning vidare. Min man är den klokaste personen jag känner så om han säger att det ligger till som i nedan uträkning, då tror jag på honom.

Man måste göra om flaskan på 10 ml till viktenhet i gram. Då 1 dl vatten väger 100 gr, antar jag att oljan väger samma, dvs. 10 g. Märk att jag antar att olja väger som vatten, någon empirisk undersökning har jag inte gjort.

Totalt antal cannabinoider: 1500 mg = 1,5 g

1,5/10 = 0,15 => 15%

Viktprocent cannabinoider: 15%

Men om du frågar mig hur hög procent du bör sträva efter så svarar jag:

Kolla på mängden CBD i milligram! Inte mängden hampa, hampaextrakt eller annat, utan mängden CBD. CBD mäts alltså i mg!

116.7 mg CBD per ml är det i min olja 😊

Det känns lättare. Sen måste man tänka på andra faktorer innan man köper olja.