Vad gör du för din hälsa?

Har du symptom? Värker det i kroppen? Är du stel i lederna? Strular magen? Sover du dåligt eller känner dig allmänt nere?

Många har hälsorelaterade problem & väntar ganska länge innan de söker hjälp för problemet. Är du en av de som inte har hälsorelaterade problem? Vad skönt! Men sluta inte läsa för det. Varför vänta på att symptom uppstår?

Vad gör du för att nå ett långt, friskt & hälsosamt liv?

Finns det något viktigare att prioritera? Jag tror inte det. Har man inte hälsan, vad har man då? Symptom är ett bevis på att kroppen säger STOPP, att något är i obalans. Då gäller det att gå till botten med detta och försöka hitta varför kroppen signalerar denna obalans, och hitta anledningen!

Ibland beror det på att vi har levt i den röda zonen för länge, där kroppen gett mer än den egentligen är bekväm med. Till slut går en säkring i proppskåpet och man får symptom.

Trots att vi består av energi säger många att de känner sig energilösa. Hur kan det egentligen komma sig? Tja, hur mycket lägger du in i ditt energisystem? Vad matar du det med? Man måste fylla på.

Om en röd lampa börjar lysa på instrumentpanelen i bilen är det inte många som sätter en tejp över ikonen och glatt kör vidare. Men lite så funkar det nuförtiden gällande våra egna kroppar. Vilket är märkligt eftersom man alltid kan skaffa ny bil… Har man exempelvis… Huvudvärk? Smärta? Skada? Tejpa över problemet med en tablett. Visst kan det absolut funka ibland men kanske inte för resten av livet. Tänk om kroppen försöker säga oss något? Vore det inte bättre att lyssna in?

När kroppen är i balans har den goda förutsättningar att läka. Hur kan vi få kroppen i balans? Tänk om det fanns ett system i kroppen som var ansvarig för att reglera homeostas (balans) i kroppen. Det vore väl ändå bra. Och vet du, det finns ett sådant reglerande system. Det heter:

Det endocannabinoida systemet.

Det finns dock ingen direkt fysisk plats för detta system som det finns för exempelvis nervsystemet som kopplas ihop med hjärnan. EC-systemet är ingen fysisk processor som sitter på X plats i kroppen, ingen central så att säga, utan det finns i form av receptorer i kroppen. Receptorer som sitter på celler.

EC-systemet är ansvarig för att reglera balans, sk. homeostasis i kroppen, men för att det ska fungera optimalt behövs cannabinoider. Kroppen tillverkar egna cannabinoider, endocannabinoider, själv men ibland, när kroppen är i obalans, lyckas den inte skapa tillräckligt. Då behöver vi tillsätta cannabinoider. Ett sätt att göra detta är att ta cannabinoider från växtriket, sk. fytocannabinoider. Där kommer också hampa och CBD-olja in i bilden. Fyto-cannabinoiderna från Cannabis Sativa är så lika våra egna cannabinoider att kroppen använder dessa för att återgå till balans.

Eftersom EC-systemet är överordnat alla system i hela kroppen kan ett balanserat EC-system skapa effekter i övriga system i kroppen.

Kanske är det därför många vittnar om att de mår så bra av CBD-olja.

Så fundera ett ögonblick – vad gör du för att uppnå ett långt och friskt liv? Jag tar CBD-olja, tillsammans med mycket annat. 🙂

Add not only years to your life, but life to your years!