Varför ska jag ta CBD, jag är ju inte sjuk?

En vanlig fråga är: ”Varför ska jag ta CBD, jag är ju fullt frisk och behöver inte oljan.”

Hampaolja kan ses som ett kosttillskott. Ett super-kost-tillskott. Men om vi tittar på medelsvenssons livsstil med ett stillasittande arbete, ca 60 kg socker per år enligt källor, raffinerade kolhydrater, mejeri, gluten och färdiglagad snabbmat eller bara att vederbörande följer Livsmedelsverket kostråd och äter ganska höga mängder kolhydrater enligt tallriksmodellen, mängder av koffein och på tok för lite vatten och motion, så vill jag nog hävda att det är svårt att få i sig alla näringsämnen kroppen behöver. Har du dessutom stress i livet, så bränns näringsdepåerna fortare än man hinner blinka.

En metafor jag brukar använda är bilen. Bilen du tar till och från jobbet, när du hämtar ungarna från träning, när du handlar, eller slänger återvinning. Bilen måste starta, morgon och kväll. Det är ju en katastrof om bilen inte startar en morgon när man ska in på det där viktiga mötet. Så bilen sköter vi om. Vi besiktigar den årligen. Vi följer alla instruktioner vi får. Allt för att förhindra att bilen stannar. Vi tankar den med rätt bränsle. Ingen skulle väl försöka fylla tanken med bensin om man kör en Dieselbil?

Ser du vart jag är på väg? Hur ofta besiktigar du dig själv? Hur ofta ser du till att ta hand om kroppen för att den inte ska stanna i förtid?

Att inta Hampaolja är ett (och enkelt) av många sätt att boosta systemet och förebygga ohälsa. Och för mig är förebyggandet av hälsa det viktigaste. För om du inte har hälsan, vad har du då?

Det finns få livsstilsförändringar på burk. Istället måste du aktivt förändra något i din livsstil på egen hand. Att ta hampaolja är mig en enkel sak. Det endocannabinoida systemet boostas och kroppen får i sig sina livsviktiga cannabinoider. Oljan är ett ”nutritional powerhouse” som innehåller förutom vitaminer, mineraler, proteiner, aminosyror och fettsyror, även innehåller flavonider, terpener och saponiner. Och Cannabinoider.

Att boosta sitt ECS och ge det förutsättningar att fungera optimalt, gör att du förhoppningsvis håller dig frisk längre.